חגים ומועדי השנה

האם מותר ללבוש בגדים חדשים בספירת העומר?

  • כ"ג ניסן התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב,
רכשתי מכנסיים לפני חג פסח וגם מדדתי אותם, אך נמצא שהם גדולים. אחרי החג החלפתי אותם למידה מתאימה. האם אפשר להסתמך על המדידה הראשונה וללבוש אותם בימים אלה של ספירת העומר? תודה

תשובה

שלום רב,

יש להקדים שאין איסור לקנות וללבוש בגדים חדשים בימי ספירת העומר, אלא שאם מדובר על בגד שמברכים עליו שהחיינו, טוב ממידת חסידות להימנע. וכשיש צורך, כדאי לחדש אותו בשבת. ומעתה, אם לא מדובר במכנסיים שאתה מברך עליהם שהחיינו - תוכל ללבוש ללא חשש. ואם אתה כן מברך - יש מידת חסידות להימנע. ואם מדובר במכנסיים של שבת - תוכל לחדשם בשבת.

מקורות: ראה ספר אשרי האיש חלק ג' (פרק סה סעיף יב) וספר חזון עובדיה יום טוב (עמודים רנט-רסא).

בברכה,

הלל מאירס