מי שעובד משמרות לילה מה עושה עם קריאת שמע שעל המיטה וברכות השחר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אדם שעובד בשעות הלילה,מה לגבי קריאת שמע שעל המיטה ובירכות השחר,האם הוא צריך פתור מקריאת שמע,האם ישנו תחליף במקום והאם חייב לומר ברכות שחראני מציינת שלאחר עבודת הלילה הולכים לישון כשקמים בסביבות 14:00 תשובה מיידית מאוד תעזור לי. תודה רבה,..

תשובה

שלום וברכה

לבקשתך הנני ממהר להשיבך מי שאינו הולך לישון בלילה פטור מקריאת שמע, ואין צורך בתחליף. ברכות השחר יאמר את כולן לבד מברכת על נטילת ידיים. גבר חייב להתפלל את כל תפילת שחרית לפני שהוא הולך לישון, אך אשה תוכל לברך את ברכות השחר בקומה לאחר הצהריים, ולהתפלל מנחה.

בהצלחה - בנימין שמואלי