שו"ת פסח

סטטוס של מצא מטוגנת של שבת בעברה. מבקש את התשובה במייל

  • כ' ניסן התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב,
עצה טובה מאלון הידברות : צריך לטגן מצות שלמות לפני כניסת שבת ולקיים את שלוש הסעודות השבת במצה מטוגנת ואז יכול לסלק לגמרי את החמץ מביתו ביום שישי ולעשות את הביטול ביום שישי בשריפת החמץ.
א) לטגן בשמן עמוק או שאפשר גם עם קצת שמן ?
ב)עושים ביום שישי שריפת חמץ וביטול חמץ .ביום שבת לא צריך שוב לעשות את הביטול החמץ ?
ג) האם חייבים לאכול סעודה שלישית בשבת שעברה עם מצה מטוגנת/מבושלת או שאפשר בכלל לא לאכול סעודה שלישית עם מצות מטוגנות / מבושלות כדי שיהיה מקום פנוי בבטן לסדר פסח.
ד) אם אכלתי גם את הסעודה השלישית עם מצה מטוגנת ונישאר כזית שלא הצלחתי לאכול. מה עושים איתו ? מה סטטוס שלו ?
ה) מאיזה שעה ועד איזה שעה אפשר לאכול סעודה שלישית בשבת שעברה ובכלל בשבתות אחרים.
תודה מראש
שבת שלום וחג שמח

תשובה

שלום וברכה

א. צריך לטגן בשמן עמוק.

ב. ביום שבת שעבר לפני פסח היו צריכים לומר כל חמירא לפני סוף זמן ביעור חמץ.

ג. מחלוקת מנהגים.

ד. אפשר לאוכל אותו בחג.

ה. מחצי שעה אחר חצות עד לשקיעה ובדיעבד עד לצאת הכוכבים.