אני מסורתית ובעלי חילוני

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני מסורתית אומנם לא דתייה אך שומרת מצוות כמו חלה, נידה,הפרדת כלים,הדלקת נרות, ניפוי קמח, ומשתדלת לקחת על עצמי יותר דברים. הבעייה היא שבעלי חילוני מגיע ממשפחה חילונית (אני מגיעה ממשפחה דתייה) ורוב חילוקי הדעות ביננו הם סביב הדת..אך הדבר שהכי מפריע לו זה שאני לא מוכנה לבשל ביום שבת. אני מדליקה אור בשבת אך הגבול הוא להדליק אש שאת זה אני לא מוכנה לעשות. דיברתי איתו והסברתי לו את אמונותי ומאוד קשה לו לקבל את זה. אני פשוט נמצאת בין הפטיש לסדן אני כ"כ אוהבת את בעלי ושונאת לריב איתו אך מצד שני אני לא מסוגלת להדליק אש בשבת.ניסיתי פתרונות כמו להכין אוכל מיום שישי או להכין ג`חנון אך זה לא בא בחשבון מבחינתו כמו כן עלי לציין שגם אני לא אוכלת אוכל מיום שישי ובד"כ מחכה למוצ"ש כדי להכין אוכל.. אני מאוד מקווה שתוכלו לעזור לי...

תשובה

שלום וברכה

אני מבין את בעלך, אשר לא יכול להבין את הגבול שלך, מה משנה אם את מדליקה אור ועוברת על איסור מבעיר, ולמה שתעברי למענו על עוד כמה איסורים של מבשל וכדו`, בעלך חושב לעמו אם י שלשמור את השבת בכבוד אבל אם מתפשרים אז למה לא לתת לי אוכל מבושל, וכי מה הבדל יש בין חטא ההבערה לחטא הבישול והבערה של הגז, זה דעתו של בעלך אשר מבחינתו רואה את הדבר כחומרה יתירה על חשבונו.

אך כמובן שהאמת איתך ואת צודקת בכך שאינך מוכנה לבשל בשבת, לא מספיק שאת מחללת את השבת בהדלקת אור, שהיא גם כן איסור שלך הבערת אש בשבת, וגורמת לצער גדול ונורא לנשמתך ולבוראך, את לא יכולה להסכים חלילה לעוד חטא חמור של בישול בשבת, כל מלאכה הוא איסור חמור בפני עצמו וכמה כואב שאת לא מצליחה להתגבר על עניין הדלקת האור בשבת, אך בוודאי אין זה מצדיק להתלכלך עוד ועוד, חלילה לך להסכים לבשל עבורו בשבת, הוא ואת חייבים בכבוד שמים, ואין ספק בכך שאין לך לצית לו, והסבירי לו שאת לא מוכנה להיענש בעונשים חמורים על עוד איסור, מספיק מה שאת כבר עושה, ואני בטוח שגם את זה את לא רוצה לעשות, ובעז"ה תתגברי על כך ותשמרי שבת כראוי.

אני מציע לשניכם ללכת לנופש סוף שבוע שבו מועברים הרצאות וסדנאות בענייני יהדות, והבטיחי לו שבאם הוא יוכל להפריך את דברי המרצים ולהכחיש את אמיתות התורה, את תבשלי לי גם בשבת, ואת עוזבת הכול, אבל אם יתברר להיפך שהתורה היא אמת אזי שניכם מקבלים עליכם עול מצוות ושומרים את השבת לגמרי. אם תרצי הכוונה לנופש במחיר מוזל מאוד אשמח לכוונך. בהצלחה רבה וה` יעזור לך שתזכי להתחזק עוד ועוד ותזכי לשמירת שבת כראוי ללא שום פירצה - בנימין שמואלי