למה משיח חייב להיות מזרעו של דוד המלך?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

למה משיח חייב להיות מזרעו של דוד המלך הודה לתשובה מפורטת על בסיס דברי חכמי ישראל בכל הדורות. תודה

תשובה

שלום וברכה

כך מתפללים ומברכים בכל שבת אחרי קריאת התורה וההפטרה: שַׂמְּחֵנוּ ה` אֱלֹהֵינוּ בְּאֵלִיָּהוּ הַנָּבִיא עַבְדֶּךָ וּבְמַלְכוּת בֵּית דָּוִד מְשִׁיחֶךָ. בִּמְהֵרָה יָבוֹא וְיָגֵל לִבֵּנוּ. עַל כִּסְאוֹ לֹא יֵשֵׁב זָר וְלֹא יִנְחֲלוּ עוֹד אֲחֵרִים אֶת כְּבוֹדוֹ. כִּי בְשֵׁם קָדְשְׁךָ נִשְׁבַּעְתָּ לוֹ שֶׁלֹּא יִכְבֶּה נֵרוֹ לְעוֹלָם וָעֶד: בָּרוּךְ אַתָּה ה`. מָגֵן דָּוִד: וכך נבאו הנביאים בכל הדורות כפי שכתב הרמב"ם (הלכות מלכים פרק א הלכה ט): "מלכי בית דוד הם העומדים לעולם שנאמר כסאך יהיה נכון עד עולם, אבל אם יעמוד מלך משאר ישראל תפסק המלכות מביתו, שהרי נאמר לירבעם אך לא כל הימים".

ולעניין המשיח ראה פירוש המשנה להרמב"ם (מסכת סנהדרין פרק י משנה א): "היסוד השנים עשר ימות המשיח, והוא להאמין ולאמת שיבא ...ומכלל היסוד הזה שאין מלך לישראל אלא מדוד ומזרע שלמה דוקא. וכל החולק בענין המשפחה הזו הרי זה כפר בה` ובדברי נביאיו". וכתב הגאון החיד"א בשו"ת חיים שאל (ח"א סימן צ"ז) שכל זה נתנבא יחזקאל בחזון אחרית הימים (יחזקאל פרק לז): (כב) וְעָשִׂיתִי אֹתָם לְגוֹי אֶחָד בָּאָרֶץ בְּהָרֵי יִשְׂרָאֵל וּמֶלֶךְ אֶחָד יִהְיֶה לְכֻלָּם לְמֶלֶךְ וְלֹא יהיה יִהְיוּ עוֹד לִשְׁנֵי גוֹיִם וְלֹא יֵחָצוּ עוֹד לִשְׁתֵּי מַמְלָכוֹת עוֹד:

(כד) וְעַבְדִּי דָוִד מֶלֶךְ עֲלֵיהֶם וְרוֹעֶה אֶחָד יִהְיֶה לְכֻלָּם וּבְמִשְׁפָּטַי יֵלֵכוּ וְחֻקֹּתַי יִשְׁמְרוּ וְעָשׂוּ אוֹתָם: (כה) וְיָשְׁבוּ עַל הָאָרֶץ אֲשֶׁר נָתַתִּי לְעַבְדִּי לְיַעֲקֹב אֲשֶׁר יָשְׁבוּ בָהּ אֲבוֹתֵיכֶם וְיָשְׁבוּ עָלֶיהָ הֵמָּה וּבְנֵיהֶם וּבְנֵי בְנֵיהֶם עַד עוֹלָם וְדָוִד עַבְדִּי נָשִׂיא לָהֶם לְעוֹלָם: ושיבוא כבר!!!!!!!!!!!!!!!!!! מנשה ישראל