חגים ומועדי השנה

מי שאוכל לחם בערב פסח שחל בשבת, איך יצחצח שיניים?

  • י"ב ניסן התשפ"א

שאלה

רציתי לדעת מה עושים מי שכן אוכל לחם בשבת שחל בו ערב פסח, איך יצחצח את שיניו? תודה!!

תשובה

שלום רב,

אפשר לנקות את הפה משאריות החמץ בעזרת אוכל או שתייה. וכן אפשר לחצוץ את השיניים בחוט דנטלי, ויש להכין חוטים כאלה מערב שבת, כי בשבת אסור לנתק את החוט מן הגליל. ואם לא הכנת מערב שבת תשתמש בחוט שבגליל מבלי לנתקו (שמירת שבת כהלכתה חלק א' פרק יד סעיף לט). וכל ההיתר הוא דווקא אם אין ודאות שיצא דם.

ומי שנוהג לצחצח שיניים בשבת, יכול לצחצח שיניים גם בשבת זו.

ראה https://www.hidabroot.org/question/260023

פסח כשר ושמח,

הלל מאירס