חגים ומועדי השנה

האם בחור שבא ללמוד בישיבה בארץ צריך לעשות יום טוב שני?

  • ט' ניסן התשפ"א

שאלה

כבוד הרב שלום וברכה,
רציתי לשאול, אחיין של בעלי גר בארצות הברית ובא לשנה לישיבה. האם הוא צריך לחגוג שני ימים כנהוג בחו"ל או שהוא נחשב כגר כאן השנה ואז צריך לחגוג רק לילה אחד סדר? מדובר בבחור ספרדי

אשמח לתשובתך
תודה והמשך ערב נפלא

תשובה

שלום רב,

אם הוא באזור גיל של שידוכים, ואם יציעו לו אישה שרוצה לקבוע את מגוריה כאן בארץ, הוא יסכים לכך, אפילו שהוריו רוצים שיחזור לחו"ל, הוא לא צריך לעשות יום טוב שני. אחרת - יש לו לעשות יום טוב שני.

מקורות: יעויין שו"ת יביע אומר חלק ו' (חלק אורח חיים סימן מ) וחזון עובדיה יום טוב (עמודים קלט-קמ).

פסח כשר ושמח,

הלל מאירס