חגים ומועדי השנה

האם אפשר למכור קטניות במכירת חמץ?

  • ג' ניסן התשפ"א

שאלה

כמה שאלות:
1. יש ברשותי צנצנות של קטניות אשר מילאתי בשקיות חדשות של: עדשים, בורגול ועוד, שאלתי האם אפשר לעשות מכירת חמץ או שאני צריכה להשליך לפח.
2. סוכריות שנקנו במשקל ונשארו די הרבה האם אפשר לעשות מכירת חמץ, וכן לגבי מסטיקים בקופסא שעדיין לא נפתחו או שצריך להשליך לפח.
3. מרקים - בשקיות נמס בכוס שנקנו כו' האם אפשר למכור כחמץ או צריך להשליך לפח.
4. ניישר וואלי - חטיפים משיבולת שועל כאשר הם סגורים בתוך הקופסא - אפשר למכור כחמץ או צריך להשליך לפח.

תודה רבה.

טובה מליח

תשובה

שלום רב,

אפשר למכור הכל במכירת חמץ. אמנם יש הידור לא למכור חמץ גמור, אך את לא חייבת לנהוג כן (יעויין שו"ת ציץ אליעזר חלק כ' סימן נא אות ב).

לגבי קטניות - גם למנהג האשכנזים שלא אוכלים קטניות בפסח אין צורך למוכרן במכירת חמץ (רמ"א סימן תנג סעיף א), אולם יש להדגיש שבורגול הוא חמץ גמור, ודינו כאמור בראשית דברינו.

פסח כשר ושמח,

הלל מאירס