מותר להזמין אנשים לליל הסדר כשיחזרו ברכב בחג עצמו?

  • ב' ניסן התשפ"א

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,
האם מותר לי להזמין לחג הפסח משפחה חילונית כשאני יודעת שהם יסעו לאחר ליל הסדר ולא ישארו לישון?
וגם בגלל שהשנה ערב פסח במוצאי שבת הם יסעו בשבת כדי להגיע לליל הסדר
הם מראש אמרו שאין בכוונתם לישון אצלי אלא רק להגיע לליל הסדר ולחזור לאחר מכן.

תודה מראש
אופק

תשובה

שלום רב,

כיוון שהזמנתך תגרום להם לחלל שבת וחג, אסור לך להזמינם משום "ולפני עיוור לא תתן מכשול" (ויקרא יט יד).

מקורות: על פי מה שכתבו בשו"ת אגרות משה חלק אורח חיים חלק א' (סימן צט) ובשו"ת שבט הלוי חלק ח' (סימן קסה ורנו), והגר"י זילברשטיין שליט"א בספרו חשוקי חמד על מסכת פסחים (עמוד קפט) בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל. וכן דעת הגר"ח קניבסקי שליט"א, הובא בספר הליכות חיים חלק ב' (תשובה קעט).

בהצלחה רבה,

הלל מאירס