האם אפשר לצלם סרט בבית הכנסת?

  • כ"ו אדר התשפ"א

שאלה

שלום, אני סטודנט לקולנוע שרוצה לצלם סצנה מבוימת של ברכת כהנים בבית כנסת מהם התנאים שבהם דבר כזה יכול להיות מקוים ומאושר מבחינה הלכתית כי יש אנשים שאומרים שזה לא אפשרי אך מצד שני יש מלא סדרות תוכניות כתבות שבהם מתקיים משחק בבית כנסת אז איך הדבר נעשה ללא סתירת ההלכה? תודה

תשובה

שלום רב,

אין מקום להתיר לצלם דבר כזה בבית הכנסת. ומה שכבודו שואל מסדרות וכו' - כנראה שלא באו לשאול את דעת ההלכה, ושלא ברצון חכמים עשו.

מקורות: עיין כיוצא בזה בספר חזון עובדיה ארבע תעניות (עמוד תמה) ובספר עלינו לשבח חלק ב' (עמוד תקעז).

בהצלחה רבה,

הלל מאירס