תורה ומדע

האם כל הזמן נוצרים כוכבים חדשים?

  • כ"ו תמוז התשפ"א

שאלה

שלום וברכה,

רציתי לדעת האם יש לנו בעיה עם טענות המדע בנוגע ליצירת כוכבי לכת...
טוענים שכל הזמן נוצרים כוכבים חדשים...
האם הטענות שלהם מבוססות?

תודה מראש.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

אף טלסקופ לא יכול לצפות בכוכב-לכת של גלקסיה אחרת מקרוב, ולראות את הנעשה בו. המידע שאנו מקבלים - הוא מידע על נקודות זעירות של אור, הניתנות לפרשנות. ראה נא:

https://www.hidabroot.org/article/216422

הטענה על יצירה של כוכבי לכת מבוסס על תיאוריות.

כוכבי לכת, לפי התיאוריות הקוסמולוגיות, נוצרים מחומר קיים, ולא יש מאין. כלומר, לפי התיאוריה כוכב גדול הופך לסופר-נובה (נהרס ומתפרק) וההדף מושך אליו חומר מערפיליות סמוכות אשר בתורם הופכים לכוכבי לכת קטנים. בגלל שכמות האנרגיה ביקום היא סופית, והיקום הולך ומתקרר, בסופו של דבר, לפי התיאוריה כל הכוכבים ביקום עתידים להתפרק ולהעלם בסופר-נובות, עד שלא ישאר כוכב אחד ביקום.

תיאוריה זו אינה סותרת את יהדותנו, כי כפי שנאמר, כוכבים אינם באמת נוצרים יש מאין, אלא מחומר קיים ומכוכבים קודמים וגדולים יותר, ההולכים ומתפרקים בהדרגה. כל זאת קורה, כמובן, על פי חוקי הטבע המדויקים שהבורא קבע ביקום, ולא במקרה.

בברכה,
דניאל בלס