תורה ומדע

מה מסתובב סביב מה?

  • כ"ב טבת התשפ"א

שאלה

ביסודות התורה לרמבם פרק ג סעיף 4 כתוב שהארץ לעולם עומדת והכל מסתובב סביבה אבל לפי המדע הכל מסתובב סביב השמש. אפשר הסבר בבקשה?

תשובה

 שלום וברכה,

מבחינה מדעית יש לדעת שאין הבדל בין הטענה שכדור הארץ סובב סביב השמש, לבין הטענה שהשמש סובבת סביב כדור הארץ, מאחר שהכול תלוי בנקודת היחסות.

כאשר שני גופים מסתובבים זה סביב זה בחלל ריק, לא ניתן לומר מי מסתובב סביב מי. אולם תורת היחסות של איינשטיין מלמדת שאנו (בני האדם) קובעים את נקודת היחסות מהמיקום שבו אנו נמצאים. הענין הוסבר בהרחבה כאן:

https://www.hidabroot.org/article/194588

בברכה,
דניאל בלס