נשים

האם אפשר להתפלל שמונה עשרה בישיבה בנסיעה?

  • י"ט אדר התשפ"א

שאלה

האם זה בסדר לפי ההלכה להתפלל 18 בישיבה בנסיעה? כי אח"כ לא יהיה לי זמן? או שעדיף להתפלל עד 18 בנסיעה ואח"כ לאחר הנסיעה לעמוד ל18? זה נחשב להפסק?

אני ספרדיה, אומרת ברכות ק"ש בלי שם ומלכות. ולפני 18 מתפללת תמיד שמע ישראל ולפעמים גם פסוקי זמרה, אז ישיר, יוצר המאורות, שמע, ויציב

תודה

תשובה

שלום רב,

במקרה שלך תתפללי עד שמונה עשרה בישיבה בנסיעה, ולאחר מכן תתפללי שמונה עשרה בעמידה, ואין לחוש להפסק כי את לא מברכת ברכות קריאת שמע בשם ומלכות.

ראי בעניין זה https://www.hidabroot.org/question/289034

בברכה,

הלל מאירס