חגים ומועדי השנה

וידוי בט"ז אדר בערי הפרזות בפורים משולש

  • ט"ז אדר התשפ"א

שאלה

האם מחר יום א' פורים דפרזות הוא יום שלא אומרים וידוי? תודה

תשובה

שבוע טוב,

יש מחלוקת אם אומרים וידוי מחר ט"ז אדר בערי הפרזות, ולמעשה ינהגו כפי שמורה רב בית הכנסת, ואם לא ידועה דעתו, יש לילך בזה אחרי השליח ציבור.

מקורות: דעת הרב יוסף שלום אלישיב זצ"ל לומר תחנון, הובא בספר אשרי האיש חלק ג' (פרק מט סעיף טו). וכן מבואר בספר ילקוט יוסףהלכות פורים (סימן תרפח סעיף לב). אולם בשם הרב שלמה זלמן אויערבאך זצ"ל הובא בספר הליכות שלמה על המועדים (תשרי-אדר פרק כא סעיף ח) שנהוג שלא לומר תחנון. והרב שריה דבליצקי זצ"ל בספר פורים משולש (פרק ז סעיף א) כתב, שאומרים בו תחנון, והנוהג שלא לומר בו מנהגו מנהג, ויש לילך בזה אחר החזן.

בברכה,

הלל מאירס