טהרת המשפחה

ילדתי בת, מתי אפשר להתחיל לספור שבעה נקיים?

  • י"ד אדר התשפ"א

שאלה

ילדתי בת לפני שבוע ויומיים והפסקתי לדמם
יומיים שאני נקייה לגמרי
מתי אפשר להתחיל לספור 7 נקיים??
תודה רבה

תשובה

שלום רב,

בעיקרון אחרי לידת בת, יש לאישה דין נדה למשך שבועיים, אפילו אם לא ראתה דם. ואם פסקה לראות דם לפני סוף השבועיים, יכולה להתחיל לספור שבעה נקיים ולטבול לכל המוקדם בליל חמישה עשר (שלחן ערוך יורה דעה סימן קצד סעיף א, וטהרת הבית חלק ב' סימן יא סעיף א).

כל זה מצד ההלכה, אמנם למעשה בדרך כלל מייעצים להמתין כשישה שבועות כפי הצורך משום בריאות (שיעורי שבט הלוי שם סק"ג), ולכן כדאי שתתייעצי עם רופאת משפחה.

בברכת מזל טוב,

הלל מאירס