טהרת המשפחה

האם מותר לקרוא לבעלי בשמות חיבה בזמן נדה?

  • י"ב אדר התשפ"א

שאלה

האם בימי נדה מותר לי לקרוא לבעלי בשמות חיבה שרגיל לקבל ממני בימים רגילים? האם בימי נדה מותר לי לקרוא לבעלי בשמות חיבה כגון "חיים שלי" וכו'? תודה

תשובה

שלום רב,

כל שם שבא להביע חיבה, וגורם לקירוב הדעת, יש להימנע ממנו בזמן נדה, אולם אם מדובר בשם שאת רגילה לקרוא לו בו, וזה לא גורם לקירוב הדעת, מותר גם בזמן נדה.

מקורות: יעויין שלחן ערוך (סימן קצה סעיף א), רמ"א שם, ושפתי כהן (סק"ב)

בברכה,

הלל מאירס