שו"ת פורים

כוונה בקריאת המגילה

  • י"ג אדר התשפ"א

שאלה

פורים שמח לרבני האתר ולכל המעיינים בתשובות.

רציתי לשאול - (אצלי כידוע זה עדיין בבוקר בתענית-אסתר כך שעדיין אוכל לדיעה מה יעשה בו)

הספרים הקדושים מבארים את גודל השעה איך ששערי שמים נפתחים בעת קריאת המגילה וזה עת רצון גדולה ביותר לפעול בשמים ישועות גדולות. לא כל כך הבנתי. מה הכוונה בזה? הרי ברור שאף א' לא מתכוון להגיד שכשהש"ץ קורא אני אמור לבקש בקשות לחיי אריכי בני מזוני רויחי רפואות ישועות וסייעתא-דשמיא בכל מילי דמיטב. אז מה כן? לאיזה ענין אני אמור לדעת זאת ומה אני אמור לעשות עם הידיעה הזאת?

תשובה

שלום וברכה

א. השפע יורד ממילא ואין צורך להתפלל על כך.

ב. אפשר להתפלל לפני קריאת במגילה שה' ישלח לך את כל מה שתרצה בעת קריאת המגילה ובזה תזכה להמשיך את השפע יותר ויותר.