חגים ומועדי השנה

מי שנמצא בבידוד, איך ישמע קריאת המגילה?

  • ט' אדר התשפ"א

שאלה

שלום, מי שנמצא בבידוד בפורים, איך ישמע קריאת המגילה? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

כדי לצאת ידי חובה קריאת המגילה יש לקרוא או לשמוע מתוך מגילה כשרה שכתובה על קלף.  ואי אפשר לצאת ידי חובת שמיעת מגילה דרך הרדיו (שו"ת יחוה דעת חלק ג' סימן נד).

אם אין שום אפשרות להשיג מגילה כזאת, יש לקרוא מתוך חומש בלי ברכה (יעויין שלחן ערוך סימן תרצא סעיף י, ומשנה ברורה ס"ק כז).

ויש לדעת שמי שלא קרא או שמע את המגילה מתוך מגילה כשרה, צריך לקרוא הלל שלם בלי ברכה.

ראה https://www.hidabroot.org/question/289426

בברכה,

הלל מאירס