שבת

האם מותר לחמם דגים עם רוטב בשבת?

  • ה' אדר התשפ"א

שאלה

שלום הרב, רציתי לשאול האם מותר לחמם דגים עם רוטב בשבת? באופן שאני מניח סיר הפוך על גבי טס של מתכת שמכסה את האש, ועל גביו אני מניח את הדגים והרוטב. כמובן שהם מבושלים כל צרכם.

שואל למנהג האשכנזים.

תודות מראש

תשובה

שלום רב,

ידועה ההלכה (שלחן ערוך סימן שיח סעיף ד) שיש בישול אחר בישול בלח בשבת, אולם אין בישול אחר בישול ביבש.

ונחלקו הפוסקים בדין דבר מאכל שרובו יבש ומיעוטו לח, האם דינו כדבר לח שיש בו בישול אחר בישול או כדבר יבש שאין בו בישול אחר בישול. ולמעשה מורים גדולי הוראה שאם יש כמות של רוטב העומדת בפני עצמה בתוך הכלי יש לאסור. אך אם הרוטב רק טופח על גבי החתיכה הרי הוא טפל למוצק וכאילו כולו דבר יבש (ארחות שבת חלק א' פרק א סעיף כב).

בברכה,

הלל מאירס