האם דרך חלומות אפשר לדעת את העתיד ?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

למה כל מה שקורה בחיי התגשמו בחלומותיי דברים שלו חלמתי שיקרו קוראים כמו שחלמתי בחלומותיי דברים שאני אומר שאני זוכר בוודאות שאמרתי וידעתי מה יקרה 5 שניות אחרי כך . אני יודע שלכל אדם זה קורה אבל אני מרגיש שאצלי זה ממש רציני הרבה דברים שקראו בהיסטוריה באו לי בחלומות כמו: צונמי אילן רמון , אסון התאומים ואני לא משקר כל דבר בא בצורה אחרת לפני הצונמי חלמתי שאני יושב בסלון הוריי רואה חדשות ורואה מלון מוצף עד ממש עד לקומה גבוה ושקמתי חשבתי שזה שטיות ואחרי כמה חודשים אני יושב באותו מקום ורואה את אותם תמונות. את אילן רמון חלמתי שיש טיל מעל הבית של דודה שלי שמתפוצץ ולא הבנתי מזה אחרי כמה זמן נסעתי אל הדודה עם המשפחה אחרי הרבה זמן שלא נסעתי ואיך שהגענו ראינו בטלוויזיה איך מתפוצצת החללית. אני מבקש להתייחס ברצינות לדברים תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

דברים מפליאים מאוד, ואכן החלום הוא לפעמים נבואי ןכך כתב שו"ת תשב"ץ חלק ב סימן קכח ד"ה בענין חולם וכבר אמרו כי אחד ממופתי ההשגחה הוא ענין הודעת העתיד לבא כדי שישמור ממנו האדם ולפי זה אמרו (ברכו` נ"ז ע"ב) חלום אחד מששים בנבואה ואמרו נובלות נבואה חלום. כאדם הרואה דברים כאלו, יש להניח שיש לך נשמה רוחנית גבוהה וכדאי מאוד להשתמש בה כראוי ולמלאותה במטענים רוחנים, מצות ה` אשר ימלאו אותך באושר רוחני רב.

בברכה - בנימין שמואלי