חגים ומועדי השנה

האם מותר לעשות מבחן בשושן פורים?

  • כ"ז שבט התשפ"א

שאלה

נקבע לנו מבחן גדול וסופי ביום ראשון שושן פורים
האם יש איסור לבצע אותו בזמן הזה המבחן הבא אחריו ממש מאוחר.
אני גרה בירושלים
אשמח לתשובה
תודה.

תשובה

שלום רב,

אמנם בדרך כלל יש להימנע מכתיבה מן הסוג הזה בפורים (יעויין רמ"א סימן תרצו סעיף א, ומשנה ברורה סק"ו), אולם במקרה שלך הדבר מותר משני טעמים:

א. דבר האבד, כי אם לא תעשי את המבחן עכשיו, תצטרכי להמתין זמן רב למועד נוסף.

ב. השנה שיש פורים משולש, מעיקר הדין אין איסור לעשות מלאכה ביום ראשון ט"ז אדר, ורק טוב להימנע ממלאכה מחצות היום ואילך כדי שיהיה פנוי לקיים מצוות היום (על פי הרב יוסף שלום אלישיב זצ"ל, הובא בספר אשרי האיש חלק ג' פרק מט סעיף ד, והרב שריה דבליצקי זצ"ל בספר פורים משולש פרק ח סעיף יג ובהערה שם).

ברכה והצלחה,

הלל מאירס