חברה והשקפה

איך אנחנו מצווים בתריג מצוות שבמציאות אנחנו לא מקיימים את כל התריג?

  • כ"ב שבט התשפ"א

שאלה

אנו מצווים בתריג מצוות, ובמציאות אנחנו לא מקיימים את כל התריג, ולא בגלל שאנחנו לא רוצים אלא זה עובדה.
והרי אנחנו כבר יודעים שה' לא מעמיד אדם בנסיון שהוא לא יכול לעמוד בו, אז אותו דבר איך אנחנו מצווים על משהו שכביכול לא הגיוני שנעמוד בו?
אם התשובה- שאנחנו מצווים אבל אנחנו לא מלאכים ומושלמים, וה' לא בא בטרוניה וכו', בכל זאת אני שואלת איך ולמה הדרישה מאיתנו מלכתחילה על משהו שבטוח לא נצליח לקיים?
נכון שאני בת ולא מצווה בתריג ממש אלא בפחות אבל עדיין מעניין אותי מה התשובה.
תודה רבה!

*לא אכפת לי שהשאלה תפורסם

תשובה

שלום וברכה

אם כוונתך שאין לנו כיום את התרי"ג מצוות כי רובם לא נוגעים למעשה שאין לנו בית מקדש וכו'. הרי עצם ההשתוקקות שלנו לעשות את המצוות הרי היא נחשבת כאילו עשינו את המצוות. אם כוונתך שיש מצוות שייכים רק לכהן התשובה היא שעם ישראל הוא כגוף אחד וכל אחד ממלא את חלקו בעשיית המצוות וכך כולם זוכים לתקן את נפשם בהתאחדות.

אם כוונתך שיש מתעצלים לקיים את המצוות בזמן מן הזמנים הרי שזה התפקיד שלנו בעולם לשמור את כל המצוות בכל זמן שהמצווה נוגעת למעשה לברך על האוכל ולשמור את השבת וכו' ואפשר בהחלט לעמוד בזה ורוב רובם של מי שרוצה לשמור מצוות מצליח לשמור על כל המצוות.

אם מישהי נכשלת בעבירה חלילה או בקיום מצווה יש לה דרך תשובה וכך היא תבוא מושלמת לפני בורא עולם.