שבת

עירוי מים חמים על קינמון טחון בשבת

  • י"ד שבט התשפ"א

שאלה

בס"ד, האם מותר לערות מים מהמיחם על קינמון טחון בשבת? או על חוויאג'? תודה

תשובה

שלום רב,

אם הם לא עברו תהליך בישול - אסור לערות עליהם מים חמים מכלי ראשון בשבת, וכפי שנפסק בשלחן ערוך אורח חיים (סימן שיח סעיף י) אסור ליתן תבלין בקערה ולערות עליהן מכלי ראשון, והסביר המשנה ברורה (ס"ק עד) שהוא משום שעירוי מכלי ראשון מבשל כדי קליפה.

ולגבי האם מותר לתתם בכלי שני שהיד סולדת בו - הנה אמנם ידוע שתבלין אינו מקלי הבישול ואינו מתבשל בכלי שני (משנה ברורה סימן שיח ס"ק סה), מכל מקום נכון להחמיר בתבלינים שהם טחונים דק דק שלא לתתם אפילו בכלי שני, מפני שיש לחוש שמחמת שנטחנו הרי הם מתבשלים אף בכלי שני. אבל כשהם שלמים או כשהם חתוכים לחתיכות, יש להקל לתתם בכלי שני אפילו לכתחילה (הלכה ברורה הלכות בישול סעיף קיג).

בברכה,

הלל מאירס