נשים

אם אישה מצווה על כיסוי ראש כי שיער זה דבר יפה, איך מותר לשים פאה?

  • ה' שבט התשפ"א

שאלה

שלום, לפי מה שידוע לי אישה מצווה על כיסוי ראש כי שיער ראשה זה דבר יפה מאוד ולכן יכול להכשיל גברים. אז למה מותר לשים פאה? הרי פאה זה גם שיער יפה. אם אסור להראות שיער, למה זה משנה אם זה שיער סינטטי או טבעי? תודה

תשובה

שלום רב,

קושיא נכונה, אולם באמת נאמרו שמונה טעמים בחובת כיסוי ראש לאישה נשואה, כאשר הביא הרב פסח אליהו פאלק זצ"ל בספר לבושה של תורה חלק א' (סימן כא), ולא ידוע איזה טעם מהם עיקר.

על כל פנים הטעם השלישי שם הוא כמו שכתבת, כי על אישה נשואה למעט יפיה ברבים מכיוון שהיא מיוחדת לבעל. ושם יישב את קושיתך - וזה לשונו: והגם דלא מצינו שיש חובה להבטיח שעל ידי כיסוי השערות תפחות יפיה מאיך שהיתה נראית כשהיתה בתולה, אין זה קושיא, דעצם הדבר שלא רואים שערותיה הטבעיות שהם נחשבות יופי לאדם כדכתיב (שיר השירים ד א) "שערך כעדר העיזים" יש בזה ניוול גם אם תחבוש פאה או טייכעל (מטפחת) יפה על ראשה.

בברכה,

הלל מאירס