חברה והשקפה

נומרולוגיה קבלית ספר יצירה תאריך עברי ולועזי

  • כ"ב טבת התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב,
לאחרונה האזנתי לסדרה של הרב זמיר כהן הגדול על ספר יצירה,
בה הוא אומר שמסתכלים על התאריך העברי ולפיו בלבד ניתנת המשמעות.
לפני כשנה סיימתי קורס נומרולוגיה קבלית בה מנתחים מפה של אדם ע"פ התאריך הלועזי ואני רוצה להבין האם זה מוטעה? אם כך מדוע ניתן התאריך הלועזי מלכתחילא? הרי ה' שולט בכל, האם אין לתאריך הלועזי גם כן משמעות בניתוח מפת האדם הנומרולוגית- תכונות, הזדמניויות, אתגרים וכו)? מדוע בפיטום הקטורת כן נעשה שימור בתאריך הלועזי?

אציין שאת הקורס ביצעתי אצל אישה מאמינה אך לא דתייה, אני גם לא דתייה אלא בתהליך של חזרה בתשובה וברצוני להעניק לאנשים בהמשך ייעוץ שהוא נכון ועל פי דרך תורה, אבל חשוב לי גם להבין את הדברים ואת המשמעות בשכל, גם כדי לדעת להסביר במידה ויפנו אליי.

תודה רבה ובשורות טובות.

תשובה

שלום וברכה

כידוע בשנת השמש אין כל משמעות לחודשים וחודשים יש רק לירח. בורא עולם ברא את הירח כדי שנוכל לחשב חודשים ואת השמש כדי לחשב שנים כי המסלול של השמש הוא שנה.

אולם מפת גרמי השמים היא לפי שנת השמש וכמובן שאסטרולגיה עיקרה מבוססת על גרמי השמים ולכן אסטרולוגיה מבוססת לפי התאריך הלעוזי שקל יותר לשייך את האסטרולוגיה כי התאריך העברי הוא שונה בכל שנה עקב חוסר ההתאמה בין שנה עברית לבין שנה לועזית.