תפילה וברכות

מה אפשר לעשות כדי שברכת המזון לא תהיה עול מעיק?

  • י"ב טבת התשפ"א

שאלה

מה אני יכולה לעשות כדי שברכת המזון לא תהיה בעבורי עול מעיק? תודה רבה!

תשובה

שלום רב,

העצה היא ללמוד על מעלת ברכת המזון, כמו מה שכתב בספר החינוך (מצווה תל) שקיבל מרבותיו, שכל הזהיר בברכת המזון מזונותיו מצויין לו בכבוד כל ימיו.

ובספר הרוקח (סימן שלז) כתב, כל האותיות יש בברכת המזון חוץ מף, להודיענו שאין מלאך אף. שצף. קצף. אנף שולט בסעודה במקום שמברכין ברכת המזון בכוונה. ויזכה לף וורדים שסביב נחל בעדן ונחל עדניך תשקם.

ובספר קב הישר (פרק פז) כתב, שכל מי שמברך ברכת המזון בכוונה, יזכה לשמוע ברכת המזון לעתיד לבוא מפי דוד המלך עליו השלום, כשיעשה הקדוש ברוך הוא אריסטון (סעודה) לצדיקים לעתיד לבוא. ע"ש. ואחרי שתדעי את האוצרות הגנוזים בברכת המזון שוב לא יעיק לך כלל.

ראי עוד בדברי הרב זמיר כהן שליט"א https://www.hidabroot.org/article/238198

עלי והצליחי מאוד,

הלל מאירס