תורה ומדע

ישנן הרבה עדויות על חייזרים. מה היהדות אומרת על כך?

  • י"ב טבת התשפ"א

שאלה

שלום רב. רציתי לברר משהו - בשנים האחרונות רואים כמות משמעותית של אנשים שממש מעידים על עצמם שחוו חוויה שבה הם ראו עב"מים, בדרך כלל הם מדברים על סוג של ספינת אוויר עם אור חזק ששאב אותם אליה, ושם הם עברו בדיקות מסוימות וחזרו לחיים הרגילים כאן על האדמה. העניין הוא שחלק מהאנשים שמדברים שם נשמעים רציונליים ממש, הם לא נראים כמו אנשים שהזו הזיות אלא אנשים שממש חוו משהו בנושא הזה של העב"מים. האם לפי היהדות ייתכן שאכן קיימים יצורים כאלה שמגיעים לכדור הארץ ופועלים פעולות מסוימות עם אנשים?

תודה, שבוע טוב.

תשובה

 בס"ד

שלום וברכה,
היו חוקרים שבדקו מאות סיפורים מסוג זה, ולאחר שחקרו בפרטים, לא מצאו סיפור אחד מהימן. אין פירוש הדבר שכל האנשים משקרים, אלא שהם טועים בפרשנויות.

סיפור יחיד, לא ניתן לבטוח בו.

אגב, ישנה תופעה מוכרת למדע בשם "שיתוק שינה", שמתרחשת לעתים נדירות לאנשים רגילים ללא בעיות קודמות. בתופעה זו, האדם מתעורר משנתו אך חש שאינו מסוגל להזיז את איברי גופו, שולט רק בנשימותיו ובעיניו, אך יראה וישמע הזיות מפחידות (פורצים, שדים, מפלצות, חייזרים, או כל דבר מפחיד אחר), ועשוי להזות גם מגע, לרוב קשיי נשימה. תופעה זו מתרחשת בד"כ לאדם השוכב על גבו, ויש אנשים שמתמודדים עם הפרעה זו כמעט בכל לילה. אך לרוב היא מתרחשת רק פעם אחת בחיים.

מכל מקום, לגבי אפשרות קיומם של חייזרים, והפרשנות לגביהם, נא לראות במאמרי:

האם יש ראיות לקיומם של חייזרים?

מה אומרת היהדות על קיומם של חייזרים?

בברכה,

דניאל בלס