חגים ומועדי השנה

שימוש בקישוטים של חגי הנוצרים לקישוט הסוכה

  • י"א טבת התשפ"א

שאלה

האם מותר לקנות/להשתמש עם הקישוטים של חגי הנוצרים לקישוט חג הסוכות? תודה

תשובה

שבוע טוב,

מותר להשתמש בקישוטים אלו.

מקורות: כן הורה בשו"ת שבט הלוי חלק ב' (סימן נז אות א) שמותר לקשט את הסוכה בקישוטים שמיוחדים ליום חגם ואידם של הגויים, משום דהזמנה לאו מילתא היא, ואף שכאן זה חמור קצת יותר מהזמנה כי לכאורה נעשו בבית חרושת לשם עבודה זרה עצמה ואם כן יש בה יותר מהזמנה, מכל מקום אין להחמיר בזה, דידוע דבתי חרושת עושים לצורך כל דבר, וגם כיון שהוא מעשה מכונות ואין יד אדם נוגע בעשייתן אין כאן מחשבה הפוסלת, והקופסאות שמצוייר עליהם שהם לצורך עבודה זרה שלהם נעשה לפרסומת מכירה כידוע. עיין שם. וכן פסק בספר חזון עובדיה סוכות (עמוד עז).

בברכה,

הלל מאירס