שמירת שבת או זוגיות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני שומרת שבת 10 שנים. לא נוסעת, לא מדליקה אור וכו`. בנוסף לכך אני גרושה 10 שנים ולפני 3 חודשים, הכרתי בחור טוב. מערכת היחסים בנינו הייתה נפלאה, כמו זו שרציתי.נפרדנו משום שהוא אמר לי שקשה לו עם העובדה שאני לא נוסעת בשבת. מרוב אהבה חשבתי להתחיל לנסוע בשבת כדי לא לאבד אותו, אך ברוך ה` החלטתי שלא. קשה לי ואני צריכה חיזוקים. אודה לכם אם תעזרו לי להתחזק בעובדה שבחירתי היא הנכונה.

תשובה

שלום וברכה

הדבר ברור שאין לך לוותר על חיינצח בשביל אהבה כזאת או אחרת, וברור שאין זה זיווגך אין לך לוותר בשום אופן על קוצו של יוד בשביל גבר כלשהוא. ברור שהזיווג משמים, ואין ספק שה` לא מזמן לך שידוך כדי שתעברי על מצותיו, ובפרט בענין שמירת שבת ששקולה כל התורה.

מה טוב עשית שהעדפת את אהבת הבורא על אהבת האדם, בורא עולם ישלם בוודאי על עמדך בנסיון גדול כזה, ובוודאי יפתחו בפנייך שערי הצלחה ותצמצאי בקרוב את זיווגך האמיתי גבר ירא שמים שביחד תתחזקו בתורה ומצות וביראת שמים. הערכתי גדולה מאוד על החלטתך האמיצה והנכונה.

שבת שלום ומבורך - בנימין שמואלי שבת שלום לך - בהערכה רבה - בנימין שמואלי