שבת

שבת ואמונה

  • כ"ו כסלו התשפ"א

שאלה

למה בעצם אנשים חילוניים מצליחים לנסוע בשבת וחגים אם התורה אוסרת. הרי ה' יכל לעשות שהאוטו שלהם לא יניע וככה הם לא יסעו בשבת ויאמינו בו.

תשובה

שלום וברכה

הקב"ה ברא את עולמו שיהיה בחירה בעולם וכל מי שבוחר ברע יבחר ברע וכל הבוחר בטוב יבחר בטוב, אם אדם לא יוכל לחטוא לא תהיה כאן כלל בחירה.

כך כתוב בגמרא במסכת עבודה זרה דף נד עמוד ב

ת"ר, שאלו פלוסופין את הזקנים ברומי: אם אלהיכם אין רצונו בעבודת כוכבים, מפני מה אינו מבטלה? אמרו להם: אילו לדבר שאין העולם צורך לו היו עובדין הרי הוא מבטלה, הרי הן עובדין לחמה וללבנה ולכוכבים ולמזלות, יאבד עולם מפני השוטים? אלא עולם כמנהגו נוהג, ושוטים שקלקלו עתידין ליתן את הדין. דבר אחר: הרי שגזל סאה של חטים [והלך] וזרעה בקרקע, דין הוא שלא תצמח, אלא עולם כמנהגו נוהג והולך, ושוטים שקלקלו עתידין ליתן את הדין. דבר אחר: הרי שבא על אשת חבירו, דין הוא שלא תתעבר, אלא עולם כמנהגו נוהג והולך, ושוטים שקלקלו עתידין ליתן את הדין.

הרי הדברים ברורים ומאירים.