נשים

אורך חצאית לפי ההלכה

  • כ"ג כסלו התשפ"א

שאלה

שלום,
עד היום ידעתי וחונכתי בבית ובתיכון שבו למדתי שמספיק חצאית שמכסה את הברך בין בהליכה, בין בישיבה וכו'
לא מזמן הסבירה לי חברה שאורך החצאית צריך להיות 10-15 ס"מ מתחת לברך. התווכחתי איתה שאין מצב שכתוב בספרי הלכה ש "אישה צריכה ללכת עם חצאית באורך 15 ס"מ מתחת לברך".

אז אני רוצה לשאול האם זה באמת כתוב כך. אם כן אני רוצה מקורות.
תודה מראש!!!

תשובה

שלום וברכה

ההלכה היא כפי שאת יודעת שהחצאית צריכה לכסות את הברך בכל מצב בין בעמידה ובין בישיבה ללא צורך במשיכה תמידית של החצאית.

המציאות היא אצל רוב הנשים שצריך לזה כ15 ס"מ ולכן בתקנון של רוב בתי הספר מופיע שיעור זה אולם אין זה חובה גמורה.