שבת

מדוע עושים קידוש בשבת בבוקר

  • כ"ז חשון התשפ"א

שאלה

שלום רב,
אני מבין שהקידוש שעושים בליל שבת בוא בפסוק "זכור את יום השבת לקודשו", ואנו מציינים את השבת בכניסתה בקידוש וביציאתה בהבדלה.
אשמח לדעת אם כן, מדוע עושים קידוש פעם נוספת בשבת בבוקר, ולא רק פעם אחת בליל שבת.

תשובה

שלום וברכה

שולחן ערוך הרב אורח חיים הלכות שבת סימן רפט

סעיף ב
ותקנו חכמים לקדש על היין קודם סעודת שחרית כמו קודם סעודת הלילה לפי שכבוד יום קודם לכבוד לילה ואם לא יקדש ביום על היין יהא כבוד לילה עודף על כבוד יום מכל מקום לא תקנו לברך ברכת הקידוש שבירך בלילה אלא די בברכת בורא פרי הגפן שיברך על היין כדי שיהא היכר בזה שקידוש זה אינו אלא מדברי סופרים.

בהצלחה,