חברה והשקפה

האם ניתן לשפוט עמים שלא יודעים ולא הייתה להם אפשרות להכיר את היהודים והאלוקים כמו אינדיאנים וכו’

  • י"ד חשון התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב שאלתי היא זאת הרי ידוע שתכלית האדם בעולם זה לדעת את האלוקים ולכן האלוקים שם לאדם סימני דרך בכל חיותו בכדי שיוכל להכיר בו בתורתו אם יהודי ואם גוי ב7 מצוות ולהכיר את היהדות שמשה נתן תורה בהר סיני אך כידוע ישנם עמים שלאורך ההיסטוריה כדוגמת האינדיאנים ביבשת אמריקה אבוריג'ינים באוסטרליה אפילו המזרח הרחוק שעד לפני 500 שנים לא ידעו בכלל מהו יהודי ועוד כתוב שהקב"ה אינו מעמיד את האדם בנסיון שאינו יכול לעמוד אז שאלתי היא כזאת: 1. מה היתה תכליתם מבחינת עבודת האלוקים וההכרה בו 2. האם ניתן לבוא כלפיהם בטרוניה מדוע לא קיימו את ה7 מצוות או הכירו באלוקים?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

הקב"ה אינו מקפח שכר שום בריה, ובדרך שבה אדם רוצה לילך - בה מוליכין אותו מן השמים. הרי הקב"ה חוקר כליות ולב, ומגלה את רצונו למי שחפץ באמתתו. ראה עוד במאמרי: "האם זו לא אפליה שהעמים לא זכו לקבל תורה?"

https://www.hidabroot.org/article/226414

מי שבאמת הוטעה וטעה נחשב כאנוס, כי לא ידע את חובתו. אולם לגבי שבע מצוות בני נח - דבר זה ניתן להבין בשכל ישר, מכל מקום בעולם.

גם האינדיאנים הכירו בחוכמת הטבע, ולכן הסיקו על מציאותו של בורא לעולם שעומד מאחורי כל הדברים הקיימים, הם כינו אותו בשם "הרוח הגדולה". הבעיה שלכך הוסיפו שקרים ואמונות הבל באלילים שאין סיבה להאמין בהם.

אברהם אבינו הגיע לידיעת עיקרי אמונה למרות שכל האנשים בתקופתו היו עובדי אלילים, כי דבר זה ניתן להשיגו בשכל. "לא תרצח" ו"לא תגנוב" מוטבעים בנפש האדם, בין אם נולד באפריקה או באמריקה או בסין.

כמובן, רק הקב"ה לבדו חוקר כליות ולב, ולכן רק הוא לבדו יכול לשפוט כל אדם ואדם - לפי רצונו, יכולתו ומעשיו.

ראה עוד במאמרי: "להגיע לאמת בחמישה צעדים פשוטים":

https://www.hidabroot.org/article/872

בברכה,
דניאל בלס