שבת

קשר כפול בשבת

  • י' חשון התשפ"א

שאלה

שלום וברכה!
אני מכיר שאסור לקשור קשר כפול בשבת משום שהוא מחזיק מעמד ויש אומרים שהוא קשר של אומן.
לא מזמן רכשתי נעליים, ומסתבר שהשרוכים שלהם מותרים מעצמם לעיתים קרובות מאוד, בלי קשר כפול כל כמה דקות
ואפילו קשר כפול מותר מעצמו תוך כשעתיים - שלוש
רציתי לשאול, אם במצב כזה שאפילו קשר כפול לא מחזיק מעמד זמן רב יהיה מותר לקשור נעליים אלו בקשר כפול?

תודה רבה!!!

תשובה

שלום וברכה

יש מקום להקל בכך. בעז"ה בהמשך, השרוך יהיה רך יותר ויחזיק יותר ואז תשוב לעשות עניבה על גבי קשר.