שבת

האם מותר לשטוף כלים בשבת?

  • ח' חשון התשפ"א

שאלה

האם מותר לעשות כלים בשבת? תודה רבה על כל העזרה

תשובה

שלום רב,

מותר לשטוף כלים בשבת אם יתכן ותצטרכי להשתמש בהם בשנית, אולם אם ברור לך שלא תשתמשי בהם עוד זה אסור משום מכין משבת לחול (על פי שלחן ערוך סימן שכג סעיף ו).

גם באופן שמותר לשטוף כלים וכנ"ל, אסור להשתמש בצמר פלדה, אולם מותר להשתמש במוצרים מחומר סינתטי המיוחדים לכך (לא מוצר ספוגי), אם זיפי המוצר מופרדים זה מזה ואינם צפופים הרבה (שמירת שבת כהלכתה חלק א' פרק יב סעיף יא).

כמו כן אסור להרטיב בשבת ספוג או מטלית, ואסור לנקות בהם כלים כשהם רטובים (שם סעיף יב).

בברכה,

הלל מאירס