שבת

האם מותר להשתמש בכירה חשמלית שתידלק ע"י שעון שבת?

  • ג' חשון התשפ"א

שאלה

שלום וברכה,
אם אין לי פלטה בשבת - האם מותר להשתמש בכירה חשמלית שתידלק ע"י שעון שבת? (באופן שאפשר לכסות אותה בנייר כסף וגם את הכפתורים...)
תודה רבה

תשובה

שלום רב,

נייר כסף דק אינו מועיל לכיסוי על גבי האש אלא אם כן אתה כופל אותו כמה פעמים (שמירת שבת כהלכתה חלק א' פרק א הערה סג, והלכה ברורה סימן רנג סעיף יב).

ואם אתה כופל אותו כמה פעמים, תוכל בערב שבת להניח סיר על גבי הכירה החשמלית בשעה שזו אינה מופעלת, אף כשהיא מחוברת לשעון שבת שיפעיל אותה בשבת. אולם אסור להוריד את הסיר מעל גבי הכירה ולהחזירה בשבת לפני חיבור זרם החשמל. וכל שכן שבשבת עצמה אסור להניח את הסיר על הכירה, אפילו בשעה שאינה מופעלת (שמירת שבת כהלכתה שם סעיף לב).

בברכה,

הלל מאירס