אמונה

גיל העולם והדינוזאורים

  • כ"ח תשרי התשפ"א

שאלה

שלום לרב,
בהתחשב בהסבר שלך כלפי הדינוזאורים והקשרם לבריאת התנינים הגדולים ביום חמישי לבריאת העולם, איך ניתן לשייך את העובדה כי הזמן טרם הוגדר עד ליום בריאת המאורות (חומר יצר זמן) וייתכן כי עברו מיליארדי שנים בין הימים? כלומר, הסבר זה תקף עד ליום הרביעי שבו נבראו המאורות ומאז לזמן הייתה משמעות מוגדרת כך שבריאת התנינים בהחלט הייתה ביום אחד.
דבר נוסף, הסברת את הקשרם לראם הגדול. האם זה גלגול של הדינוזאור שנכחד מליוני שנים קודם לכן? כמו כן, אם אכן נח העלה את גורי הראם לתיבה, סימן שהם ניצלו מהמבול. היכן הם היום? ואם זה אותו ראם מתקופת דוד, מדוע לא שרדו.

תשובה

 בס"ד

שלום וברכה,

לפי פשוטו, כל יום ארך 24 שעות כפי שאנו מכירים.

פירושים חדשים יחסית מציעים את הסברה שכל יום היה עשוי לארוך תקופות ארוכות, ולפי פירוש זה גם היום הרביעי, החמישי והשישי עד בריאת האדם - ארכו תקופות ארוכות של זמן. (ביום הרביעי לא השתנה מושג הזמן, שהרי טרם בריאת האדם - הזמן היה תלוי בהגדרה אחרת - "אלף שנים בעיניך כיום אתמול כי יעבור", ורק לאחר בריאת האדם נעשה בצורה אנושית של 24 שעות, כך לפי פירוש זה).

רוב הדינוזאורים נכחדו במבול. היו מינים בודדים ששרדו בתיבה של נח.

אחד מהדינוזאורים, אגב, הוא התנין המצוי שיכול להגיע לגודל של שבעה מטרים! ראה עוד:

https://www.hidabroot.org/article/228318

בברכה,
דניאל בלס