חברה והשקפה

*שאלה בנושא טהרה..

  • י"ט תשרי התשפ"א

שאלה

ב"ה זכיתי למצוא ולגלות את טובו של ה' לפני מעלה משנתיים, נכנסתי למסגרת בבני ברק והשתלבתי בחברה בין כל המשפחות המיוחסות וכל חברותי לומדות בסמינרים הנחשבים ביותר.
ועם זאת משהו מהעבר לא עוזב אותי.
בעברי היה לי חבר, לא סוד שבחברה החילונית שמירת נגיעה, טהרה וכיוב זה לא משהו שעולה על הפרק.
ודווקא עכשיו, מעל שנתיים אחרי, נהיה לי קשה החוסר במגע, בקשר פיזי עם גברים.
נורא קשה לי לחשוב על הנושא כיצר רע, כי הוא לא באמת רע. הנושא מעסיק אותי לאחרונה המון, בעיקר בסגר כשהמחשבות שלי ואני יותר מידי זמן ביחד בלי יותר מידי תעסוקה.
לא מוצאת מקום נוח לשאול את רבותי על הנושא.
ואשמח לטיפים איך לנתב את המחשבות למקום נכון...

תשובה

שלום וברכה

אין לך להרגיש רע במחשבות אלו ובגעגועים לריגושים האלו. מצד אחד את יודעת את האמת ויודעת שזה דבר פסול אבל מצד שני יש את הטבע של האדם ואת הרגש של האדם ואין לך להרגיש רע שאת מתגעגעת לדברים האלו. בפרט כאשר יושבים בבית ומשתעממים זה בוודאי יכול לפרוץ בצורה חזקה יותר.

כאשר מגיעות מחשבות מעין אלו אין להיבהל אלא להעביר בנחת את המחשבות לנושא אחר ולהשתדל ככל האפשר להיות עסוקה וכך תזכי בסייעתא דשמיא לעבור את הזמן הזה שהוא קשה לכולם ובעז"ה להמשיך בעלייתך הרוחנית ולהתחזק עוד עוד עד לחתונך בקרוב בעז"ה.