חגים ומועדי השנה

האם מותר לדבר בחול המועד בענייני עסקים?

  • י"ח תשרי התשפ"א

שאלה

מועדים לשמחה,

האם מותר לדבר בחול המועד בענייני עסקים? לא לעשות שום עיסקא, אלא רק דיבורים בעלמא.

תודה מראש

תשובה

מועדים לשמחה,

מותר.

מקורות: כן כתב בספר שמירת שבת כהלכתה חלק ב' (פרק סח הערה קב) בשם הגרש"ז אויערבאך זצ"ל, שמסתבר שהאיסור של "ודבר דבר" אינו נוהג כלל במועד, שאיסורו בו הוא רק משם טרחה, ומותר לדבר במועד גם בענייני משא ומתן שאסורים במועד. ע"ש. וכ"כ בשו"ת שבט הקהתי חלק ד' (סימן קמו) שמותר לסייר בחול המועד בביתו שהוא באמצע בנייה ולתכנן אופן הבנייה וכדומה, כי אין איסור ממצוא חפצך ודבר דבר בחול המועד. ע"ש.

בברכה,

הלל מאירס