שבת

האם מותר לשחק שש בש בשבת?

  • י"א תשרי התשפ"א

שאלה

שלום, האם מותר לשחק בשבת שש בש? וכדומה. תודה

תשובה

שלום רב,

לפי דעת הגר"ע יוסף זצ"ל, אין לשחק שש בש בשבת (ראה חזון עובדיה שבת חלק ג' עמודים לב-לד).

ולפי מנהג האשכנזים מותר, אלא שיש להיזהר שלא להפריד בסוף המשחק את החלקים השונים לפי סוג או צבע וכדומה, כיוון שיש בכך משום איסור ברירה, אולם להפרידם ולסדרם כדי לשחק בהם מיד מותר (ראה שמירת שבת כהלכתה חלק א' פרק טז סעיף לה). ומכל מקום רצוי להימנע מלשחק שש בש בשבת משום שאינו מתאים לקדושת השבת (ראה שם סעיף א).

בברכה,

הלל מאירס