שאל את הרב - כללי

מה יהיה שמו של המשיח?

  • י"א תשרי התשפ"א

שאלה

האם השם של משיח חייב להיות מהרכבת השם משיח, כגון ינון היוד שנמצא בשם משיח או שיכול להיקרא לו אברהם יצחק דוד וכו'. תודה רבה!!

תשובה

שלום רב,

בגמרא סנהדרין (דף צח עמוד ב) יש מי שאומר ששמו של המשיח יהיה שילה, ויש מי שאומר ינון שמו, ויש מי שאומר חנינה שמו, ויש אומרים מנחם בן חזקיה שמו, וחכמים אומרים חיוורא דבי רבי שמו.

ובמדרש איכה רבה (א נא) יש מי שאומר ה' שמו. ויש מי שאומר צמח שמו, ויש מי שאומר נהירא שמו.

ובספר כל בו (סימן קיח) כתב, שמונה שמות יש לו למשיח, ינון, צמח, פלא יועץ, משיח, אל, גבור, אבי עד, שלום.

בברכה,

הלל מאירס