חגים ומועדי השנה

מעבר לפני השליח ציבור כדי לפתוח את ההיכל

  • ד' תשרי התשפ"א

שאלה

איך ניתן להימנע מלעבור לפני הש"ץ כשהוא באמצע החזרה ובאים לפתוח את ההיכל לפיוטים שונים. תודה

תשובה

שלום רב,

אכן יש איסור לעבור לפני שליח ציבור המתפלל אף שאינו בתפילת שמונה עשרה (כף החיים סימן קב אות כה), אך יש להקל לעבור מצד השליח ציבור כדי לפתוח ההיכל יען שלצורך תפילה הוא, וכן משום שהשליח ציבור יודע שיבואו לפתוח את ההיכל, אם כן לא שייך ביטול כוונתו.

מקורות: ראה בספר תורת חיים (להגר"ח סופר זצ"ל, סימן קב אות י) ובשו"ת מנחת יצחק חלק ח' (סימן י).

גמר חתימה טובה,

הלל מאירס