נישואין עם גיורת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לצוות הידברות ברצוני לשאול שאלה ... אני עברתי גיור לפני כשנתיים ולפני חודש עברתי גיור לחומרה כי התגיירתי אבל לקחתי את החזרה בתשובה לאט לאט ולא שמרתי על כל המצוות מההתחלה ולכן הרגשתי כל מיני חסימות עקב המצב פניתי לאחד מאנשי הצוות שלכם שיתן לי ייעוץ ואכן אמר לי שאני צריכה לטבול שוב במקווה וכך עשיתי. ניכנסתי ללמוד ולגור במדרשה ודרך המדרשה גם טבלתי שוב במקווה גיור לחומרה. לפני כמה ימים חברה הציעה לי שידוך עם בן תורה שחזר בתשובה לפני כשנתיים אמרתי לה שאפשר לנסות אך הזאת סיפרה לבחור שעברתי גיור ואני גרה במדרשה ואני יהודיה לכול דבר הוא פסל ואמר שאסור לו להיתיחתן עם גיורת והוא לא כהן האם זאת סתם השקפה שלו שהוא מחמיר על עצמו או שבאמת אין לי מקום לשידוך עם בן תורה האמת שנורא נעלבתי שהרי ברוך ה` אני קרובה להשם יתברך יותר מתמיד עכשיו ומאמינה בו באמונה שלמה ומשתדלת לקיים את המצוות שאליהן היצטוותי אנא מכם אשמח אם תענו לי תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

ברור שאין בדבריו כלום, וזה סתם המצאה שלו לדחות את השידוך, אל תחששו עוד תמצאי בחור בן תורה ירא שמים. בברכה - בנימין שמואלי