זוגיות

צניעות האישה ועין הרע

  • כ"ז אלול התש"פ

שאלה

שלום עליכם כבוד הרב. התחתנתי לפני שבועיים, והיה מצומצם מאוד אז אנשים שלא מכירים את הכלה ניגשים אליי ואומרים "איפה היא בוא נראה אותה". ואני מרגיש אי נעימות בגלל שאני לא רוצה לסרב כי זה לא מנומס אבל מצד שני יש את העניין של הצניעות שלה שאני לא רוצה שיסתכלו עליה וגם את העניין של עין הרע. מה הרב ממליץ? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

מזל טוב לחתונה.

עניין הצניעות הוא אכן בעייתי מאנשים שמבקשים ממך להראות לה את הכלה. אם אפשר להתחמק מה טוב. אם אי אפשר יש לעשות זאת בקצרה שלא תהיה יותר מראיה בעלמא.

בעניין עין הע תענה תמיד "ברוך ה' שזכיתי להינשא" וכך תזכיר את שם שמים כל הזמן שעל ידי זה זכית בכל הטוב וכך לא תושפע כלל מעין רעה.

רוב ברכות,