חגים ומועדי השנה

האם מותר לבכות בראש השנה?

  • כ"ד אלול התש"פ

שאלה

שלום הרב, רציתי לדעת, האם מותר לבכות בתפילות ראש השנה? יש חלקים מרגשים מאד כמו "עוקד והנעקד" או "ונתנה תוקף" וכד'... תודה ושנה טובה!

תשובה

שבוע טוב,

אין לבכות בראש השנה, ואפילו בשעת התפילה, כי יש בו חיוב שמחה כדין כל יום טוב אחר. ורק אם נופלת עליו בכיה בתפילה מאימת וחרדת יום הדין, אין בזה חשש איסור כלל.

מקורות: שו"ת יביע אומר חלק ט' (חלק אורח חיים סימן נא) ושו"ת יחוה דעת חלק ב' (סימן סט).

שנה טובה ומבורכת,

הלל מאירס