היכן כתוב שחובה לציית גם לרבנים ולא רק לסנהדרין?

  • י"ח אלול התש"פ

שאלה

היכן מהתורה כתוב שחובה לציית אף לדיינים ולרבנים ולא רק לסנהדרין? תודה

תשובה

שלום רב,

כך כתב בספר החינוך (מצוה תצה) לגבי המצווה לשמוע בקול בית דין הגדול שלומדים זאת ממה שנאמר (דברים יז י) ועשית על פי הדבר אשר יגידו לך. ונכפל בסמוך (שם יא) לחזוק הדבר על פי התורה אשר יורוך ועל המשפט אשר יאמרו לך תעשה וכו', ובכלל המצוה גם כן לשמוע ולעשות בכל זמן וזמן כמצות השופט, כלומר, החכם הגדול אשר יהיה בינינו בזמנינו, וכמו שדרשו זכרונם לברכה (ראש השנה כה ב) ואל השפט אשר יהיה בימים ההם יפתח בדורו כשמואל בדורו, כלומר, שמצוה עלינו לשמוע בקול יפתח בדורו כמו לשמואל בדורו. והעובר על זה ואינו שומע לעצת הגדולים שבדור בחכמת התורה ככל אשר יורו מבטל עשה זה וענשו גדול מאד, שזהו העמוד החזק, שהתורה נשענת בו, ידוע הדבר לכל מי שיש בו דעת.

בברכה,

הלל מאירס