זוגיות

שמירת נגיעה רווקות מאוחרת בחורות

  • כ"ז אב התש"פ

שאלה

שלום וברכה,
הנני רווקה למעלה מגיל 30 ברוך ה שמרתי נגיעה ושומרת (למעט כמה לחיצות ידיים בודדות חח והקבה חיזק אותי גם בזה). הנני מחפשת את החתן המיועד, אל נתקחת בשאלות ובסיטואציות מורכבות מבחינת העניין של הצניעות.
החל מדיבור לא צנוע - בא לי להביא לך חיבוק / נשיקה. אני נמשך אלייך. האם הלכתית תקין?
עובר לדרישה למגע. הצעות רבות נופחות על כך שמבינים שאני שומרת נגיעה לגמרי או אומרים אין לי בעיה שנצא אל תדאגי נדאג שלא תשמרי נגיעה. אז מראש לא בודקת ההצעה.
ובין אם בקשר. הייצי בקשר עם בחור בן 36 שומר נגיעה. ודי מהר החליט שקץ בשמירת נגיעה וציפה. לא נכנסתי לשאלה האם חיבוק / נשיקה או מעבר ונפרדנו.
היום שוחחתי עם דייט פוטנציאלי נוסף - אמר שהגישה שלע מעכבת אותי מלהתחתן..... כי אם הייתי מסכימה למגע של חיבוק נשיקה יש מצב שכבר הייתי נשואה לבחור (קשר קצר אך רציני) וכל העניין היה כבר לא רלוונטי.

1.א. הוסיף שבכל מקרה האיסור הוא על ביאה ולא על מגע של חיבוק / נשיקה. האם נכון הדבר? אשמח לפירוט מקורות
1.ב. הוסיך שאם זה מוביל לתאווה רק אז מגע של חיבוק / נשיקה אסור ונועד לשמש כגדר. כמו הרחקות. ואם לא מגיעים לביאה היינו שחא הייתה תאווה והכל טוב. נשמע שטויות. אכן?
2. האם איסור הנגיעה חל על הגבר או האישה?
3. האם נכון הדבר שהאיסור הוא רק על נידה. כך שאם רווקה טובלת ניתן מגע של חיבוק /נשיקה?

4. איך מתמודדים עם מצב זה???
בייחוד שמי שמכירים לי אינו שומר נגיעה. וגם אם כן באמצע הקשר החליט שלא חחח?
אז נניח שגם אם הקשר הרציני היה נמשך עדיין היה לי הכח לשמור שמירת נגיעה באופן מלא (הכניסו לי ספקות. שכאשר אהיה בקשר רציני ארוך לא אעמוד בכך. ומונעת כך אפשרויות), בפועל ההגדרה של שומרת נגיעה ממעטת בהצעות עבורי ומקשה עליי להגיע ליעד הרצוי של הקמת בית נאמן בישראל. מה עושים??
אגב, כאשר העלתי בפני הבחורים שזה חוסר כבוד כלפי, שללו זאת ואמרו שמכבדים אך לא מסוגלים פיזית לעמוד בכל. לאלוקים הפתרונות כנראה.

5. גם השיח האם שומרת נגיעה או לא או על נושאים מעין אלו לא נעים לי. ורב הבחורים עד כה מגיעים לנושא זה.

6. ייתכן ולאורך השנים נתקלי ב -2 הצעות של שומר נגיעה. אך אחד כאמור החליט שמפסיק איתי. השני לא התאים לי. עלתה בי שאלה מתסכלת של האם אצטרך להתפשר על מישהו לא מתאים רק כי שומר נגיעה ורק בגלל משהו כל כך זמני עד לחתונה.

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה,

אין למחות על המשפטים של בא לי להביא לך חיבוק / נשיקה. אני נמשך אלייך. למרות שזה לא הכי  תקין הלכתית את נוהגת נכון מאוד שאת מסרבת בהחלט לכל נגיעה ולכל בחור שלא רוצה לשמור נגיעה. מדובר באיסורים חמורים של ייהרג ואל יעבור שמשום מה לחלק מהציבור אפילו המגדיר עצמו כדתי זה נראה כמנהג של אמירת שלום עליכם בשבת או פחות מזה.

ראי בחומרת העניין ועוד הרבה מדיע על הדבר https://www.hidabroot.org/question/238280

 1א. איסור גמור מן התורה על נגיעה של חיבה ואיסור מדרבן על נגיעה שאינה של חיבה.

1ב. מוסבר כבר בסעיף א

2. איסור הנגיעה שווה על כולם על הגבר והאישה ושניהם חוטאים ונענשים.

3. אמת שנידה זה איסור כרת אבל גם ללא נידה יש איסור של זנות.

4. הדרך הנכונה היא להירשם כעת בשבע ברכות ששם כולם שומרים נגיעה. כמו כן ללכת לשדכניות של חרד"ל ולא דתי /דתי לייט.

יש לזכור ולהיות בטוח שאין מצב שתזכי לקבל מאת ה' את הזיווג שלך בגלל חטא. זאת אומרת שבוודאי ה' לא מחכה שתעשי השתדלות על ידי עבירה על איסור קל ובוודאי לא איסור חמור של חטא עם בחור. אין ספק שכאשר יגיע הבחור שמתאים לך ומיועד לך מששת ימי בראשית הוא בוודאי יסכים לשמור נגיעה כי זה הבחור שלך.

על העבר בוודאי ובוודאי אין לחשוש לרגע שהפסדת את זיווגך בגלל יראת שמים שלך.

אשמח לסייע לך עוד ככל הצורך.