חברה והשקפה

האם יהודים אשכנזים הם כוזרים?

  • כ"ו אב התש"פ

שאלה

שלום הרב,
קראתי לאחרונה מספר מאמרים, גם של פרופסורים מאונברסיטת תל אביב,וגם מארצות הברית, שטוענים שכל יהודי אירופה הם בעצם צאצאים של ממלכת כוזר ששלטה בחלקים נרחבים במזרח התיכון בין המאה 7 למאה ה11 לספירת הנוצרים.
אם המאמרים הללו אכן מספרים את האמת (והם מוכיחים מבחינה גנית גם) אז כל היהדות בעצם נמצאת כאן בספק.
אני גם יודע שהיהדות עצמה מודה ומאמתת שממלכת כוזר היא אמיתית, וגם התגיירה, הרי כולנו מכירים את ספר הכוזרי שבו רבי יהודה הלוי משכנע את מלך כוזר שהיהדות היא הדת הנכונה.
מצד שני איך זה ייתכן שממלכה שלמה או אפילו רק האצולה שמתגיירת ליהדות(שבאותה תקופה היהדות זאת היית דת מושפלת) לא תיכתב בהיסטוריה על ידי הביזנטים, הגאונים (היהודים, רש"י וכל שאר הרבנים לא מכיר מספיק) או כל עם אחר.( זאת לכאורה קושייה על המחקרים)
אני יודע שהתפיסה הרווחת אצל האורתודוקסים וגם אצל הנוצרים הנורמלים( ולא כל מיני BRITISH ISRAELIS-EM שאומרים שהיהודים בתנ"ך אלו אנשים מאנגליה), היא שממלכת יהודה הובסה לפני 2000 שנה על ידי הרומאים, ומאז עם ישראל בגלות באירופה ובמערב אסיה( הגיע לאפריקה מאוחר יותר בגלל גירוש ספרד שמעתי, תגיד לי אם אני טועה).
אבל הטענה של המחקרים שקראתי סותרת את כל התפיסה הזאת לחלוטין.
יש הוכחות ברורות ליהדות אורטודוקסית באירופה לפני שהכוזרים קמו? יש דרך להפריח מבחינה היסטורית את הטענות של הפורופסורים שאומרים שהיהודים האשכנזים הם בעצם כוזרים ולא יהודים מיהודה האמיתית?
אני אשמח שתענה בהרחבה כמה שתוכל, הן מבחינה היסטורית והן מבחינה דתית.

תודה רבה הרב,
נתאי.

תשובה

שלום וברכה,

תיאוריות קונספירציה יש ללא סוף, מאחר שאינם מציגים הוכחות לטענותיהם, אלא מפרשים ומשערים את הראיות כרצונם. אין להם טענה.

הטוען - עליו מוטלת חובת ההוכחה, ולא להיפך.

כל מה שה'פרופסורים' הללו מסתמכים עליו (היה ראוי לכנותם מורים לספרות), הוא שברי סיפורים מאוחרים מאוד על ממלכת כוזר - שאין לנו שום ידע היסטורי מהימן על התגיירותה.

זו טענה שאין לה כל בסיס. מדוע שגויים יהיו מוכנים לשמור תורה ומצוות וחגים ולמסור נפש על קידוש השם, ולחיות במשך 2000 שנה תחת אימת האימפריה הנוצרית, אם לא היו באמת יהודים? וכי יעלה על הדעת שרש"י ורבנו תם והתוספות וכל גאוני אשכנז היו גויים?

מבחינה מדעית, "בדיקות של כרומוזום Y הגברי, הראו שגם ליהודים אשכנזים וגם ליהודים ספרדים יש מוצא משותף מהמזרח התיכון."

ראה מחקר: לכל יהודי העולם מוצא גנטי משותף -

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3899666,00.html

כמו כן, הגנטיקה כבר גילתה שלכל הכהנים מוצא משותף, שמוכיח שאכן שמרו על זהותם כיהודים מזמנו של אהרון הכהן:

http://www.hidabroot.org/article/3256

שים לב שכל טענה שעוברת בידי עם שלם מדור לדור - היא טענה היסטורית.

כל עוד אין לנו עם שטוען כי אבותיו  היו כוזרים - אין כאן שום טענה היסטורית ראויה להתייחסות.

עם ישראל (האשכנזים כמו התימנים כמו בני עדות המזרח) מעידים כולם על אותה היסטוריה של התנ"ך, בית המקדש  הראשון והשני, ולפיכך הינם טוענים טענה היסטורית.

הנושא הוסבר במאמר "ההוכחה ההיסטורית":
https://www.hidabroot.org/article/219799

אבותינו ואבות אבותינו העבירו בנאמנות את התורה והחגים והמצוות, והיו מוכנים להקריב את חייהם בכל דור על אמיתותה. אנו לא מאמינים ביציאת מצרים רק "בגלל שזה כתוב בתורה", אלא בזכות אבותינו המעבירים את התורה מדור לדור כהיסטוריה הלאומית של עמנו מזה 3300 שנה. על כן ספר התורה מהווה עדות היסטורית לאומית שאינה ניתנת להכחשה, וכל אותם "מכחישי מקרא" אינם שונים מאותם מכחישי שואה שהתעוררו בשנים האחרונות.

חפש בגוגל את "אתר רציו" ותהנה משפע מאמרים אקדמאיים על שקרי האקדמיה.

בברכה,

דניאל בלס