שבת

בקשר לשאלה על השניצל הקפוא בשבת (:

  • י"ב אב התש"פ

שאלה

בס"ד

שלום רב!
ב"שאל את הרב" פה בהידברות, שלחו שאלה אם מותר לחמם שניצל קפוא על הפלטה בשבת. והרב הורה היתר.

אני אוהב לפני שאני קורא את התשובות -מנסה לחשוב על התשובה.
ואני חשבתי שאסור; כיוון שהקרח הדק שעל השניצל הקפוא מפשיר ומתבשל (שהחום של הפלטה חם מאוד), -אז אסור.
תוך כדי הכתיבה חשבתי שאולי בגלל שזה נחשב "יבש" ושאין בישול אחר בישול ביבש, -אז מותר.

ובגלל שהקרח הדק הוא חלק מהשניצל, אז מותר?
כי בעצם אם יש (לדוגמא) שעועית ויש גם מרק, אבל זה נחשב יבש כי המרק טפל לשעועית שהיא ה"יבש".

תודה רבה מראש!
אני שמח שיש לי את מי לשאול ומאיפה להחכים (:

תשובה

שלום וברכה

הרבה מהפוסקים מקילים אם יש מעט פירורי קרח. מעיקר הדין מותר, המחמיר תבוא עליו ברכה.