תפילת עמידה למי שלא שומר שבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב! אני עובדת עם אישה שאינה מקפידה על שמירת כל המצוות, היא מברכת על אוכל וכדו` קוראת תהילים וכאלה... יש לה בן שהיא רוצה שהוא יתחתן וסיפרתי לה ששמעתי שבחודש שבט זה טוב לכוון ב"שים שלום טובה וברכה" לזיווג כי זה ראשי תיבות שבט וכתוב כל השרוי בלא אישה שרוי בלא שלום בלא טובה בלא ברכה.. כך אמר לנו הרב. אז היא שאלה אותי איפה זה כי היא רוצה לכוון בשביל הבן שלה ולימדתי אותה את תפילת העמידה. אח"כ היא אמרה לי שאמרו לה שאסור לה להתפלל כי היא לא שומרת שבת. אני אף פעם לא שמעתי על כזה דבר, דווקא שמעתי שכל מצווה שיהודי עושה יש לה ערך רב... אבל הבטחתי לה שבכל זאת אני אשאל. אשמח לקבל תשובה בהקדם! תודה רבה, תזכו למצוות ותמשיכו לזכות את הרבים!!!!! אמן!

תשובה

שלום וברכה

אין דבר כזה, דלתו של בורא עולם פתוחה לכל הפונים אליו, והוא מאזין גם לתפילות אלו שעדיין לא מקיימים מצוות, מה גם שרוב אלו שאינן מקיימים מצוות בימינו עושים זה שלא באשמתם כידוע.

ברור מאוד, שיהודי השואל לדעת ההלכה אם לקיים מצווה מסויימת יקבל תמיד תשובה חיובית, ללא קשר למצבו במכלול המצוות.

בהצלחה - מנשה ישראל